Ι.Σ.Α.Ε.Κ. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Η Κομμωτική είναι μια τέχνη με βαθιές ρίζες στα βάθη των αιώνων. Η περιποίηση των μαλλιών και το χτένισμά τους προσέδιδε την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκαν.

Είναι η τέχνη, που επεμβαίνει στην φυσική κατάσταση των μαλλιών μας αλλάζοντάς τα και αναδεικνύοντας όμορφα τα χαρακτηριστικά μας!

Ο κομμωτής/τρια λοιπόν, καλείται να είναι πάντα ενήμερος με τις νέες τάσεις περιποίησης και θεραπείας μαλλιών όπου ακολουθώντας τες, αναδεικνύεται ο επαγγελματισμός και η ανώτερη εξειδίκευση στον τομέα του.

Η ύλη που διδάσκεται, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός σύγχρονου κομμωτηρίου και έχει σαν στόχο να προετοιμάζει τους απόφοιτους ώστε να επιτύχουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης.

Η φοίτηση ορίζεται σε πέντε ακαδημαϊκά εξάμηνα, όπου τα τέσσερα εξάμηνα είναι θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Ο ειδικευόμενος προχωρά σε εξετάσεις πιστοποίησης και λαμβάνει μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή τους το κρατικό δίπλωμα που είναι επιπέδου 5.

Το δίπλωμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στο ειδικευόμενο να ασκήσει το επάγγελμα του κομμωτή - κουρέα χωρίς προϋπηρεσία.

Τομείς απασχόλησης:

• Ελεύθεροι επαγγελματίες
• Εταιρείες προϊόντων κόμης
• Πωλήσεις προϊόντων κόμης
• Τηλεόραση, θέατρο, οίκοι μόδας
• Μεγάλα ξενοδοχεία, κλινικές, νοσοκομεία.

Διενεργούνται σεμινάρια καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών.
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Ι.Σ.Α.Ε.Κ. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης